ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Bevezető

www.lazamatek.hu weboldal egy online oktatási felület, ahol általános iskolásoknak, középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló matematika és fizika tananyagok érhetők el. Ezek a tananyagok (többek között) feladatmegoldások, képletek melyek regisztrációhoz és előfizetéshez kötött tartalmak, amelyek csak előfizetők számára érhetőek el. („Videóim”).

Ez az Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) azokat a feltételeket tartalmazza, amelyekkel a felhasználó a Szolgáltatóval szerződést köt a www.lazamatek.hu oldal, és az oldalon közzétett Tananyagok használatáról.

Ha a www.lazamatek.hu weboldalt használod, köteles vagy elfogadni és betartani a weboldal Általános Szerződési Feltételeit. Az ÁSZF minden egyes látogatásodra vonatkozik még akkor is, ha nem is regisztráltál az oldalon, sőt akkor is, ha életedben csak egyetlen egyszer kattintottál rá. Az oldal használatának megkezdése a felhasználási feltételek elfogadását jelenti.

A Szolgáltatók jogosultak a jelen ÁSZF-et egyoldalúan módosítani. Módosítás esetén a módosított ÁSZF közzétételének időpontját követő látogatás illetve használat jelenti a módosítások elfogadását.

www.lazamatek.hu weboldal technikai üzemeltetője és a weboldalon elérhető oktatási tartalmak szerkesztője Kiss János E.V.

Te, amennyiben a weboldalt használod, még akkor is, ha nem is regisztráltál az oldalon, sőt akkor is, ha életedben csak egyetlen egyszer kattintottál rá, Felhasználó vagy. Ennek megfelelően az egyszeri látogató is felhasználónak minősül.

Szolgáltatók adatai és elérhetőségei:

Kiss János E.V. | Nyilvántartási szám: 42220684 | Adószám: 67003938-1-31 Székhely: 2900 Komárom Mártírok útja 25.

 

Az oldal használata és a szerzői jogok

A regisztráció

Regisztráció során a számlázási adataidat és egy e-mailcímet kell megadnod, majd egy jelszót. (nem az e-mailcímedhez tartozó jelszót, hanem egy olyan jelszót, amit majd itt fogsz használni belépéskor). Ezek után, amennyiben elfogadod ezt az ÁSZF-et, a „REGISZTRÁCIÓ” gombra kattintva kérheted a regisztrációt.

A regisztráció akkor válik véglegessé, ha az általad megadott e-mail címre érkező megerősítő linkre kattintasz és véglegesíted. A véglegesítést követően, tudod megrendelni a kívánt tartalmakat az oldalon.

A felhasználói fiók

Ezzel jön létre a saját felhasználói fiókod, ahol az előfizetés után tudod megnézni azokat a tartalmakat, amelyeket megrendeltél. A fiókodba belépve bármikor megváltoztathatod az adataidat (amennyiben változtak) illetve a jelszavadat is. Ha több különböző eszközről is használod a weboldalt, akkor minden használat után lépj ki a felhasználói fiókodból – biztonsági okokból.

Sem a felhasználói fiókodat sem a jelszavadat nem adhatod át más személynek még átmeneti időre sem. Ennek az az oka, hogy ezzel kárt okoznál nekünk, illetve veszélybe sodorhatod a szolgáltatás biztonságát. Ha mégis arra utaló jeleket látunk, hogy ez megtörténne, akár le is tilthatjuk az egész fiókodat, amivel minden addig beszerzett tananyagodat is elveszíted. Amennyiben gondatlanságból vagy kölcsönadás miatt kikerülne a kezedből a fiókod irányítása, mi nem fogunk tudni segíteni annak visszaszerzésében és az ebből eredő esetleges közvetlen vagy közvetett károkért semmilyen felelősséget nem tudunk vállalni, az emiatt keletkező esetleges károkat nem térítjük meg. Úgyhogy vigyázz a saját fiókodra és ne engedd, hogy bárki is rajtad kívül használhassa.

A szerződés

Hogyha úgy döntesz, hogy szeretnél előfizetni, akkor bejelentkezett állapotban a menüben található „Megrendelő lap” gombra kattintva tudod elindítani az előfizetési folyamatot. Az előfizetés során a Szolgáltatók digitális tartalmat osztanak meg.

Az előfizetésre csak magánszemélyeknek van lehetősége. Abban az esetben, ha egy általad képviselt gazdasági társaságnak vagy egyéb szervezetnek van szűksége lazamatek előfizetésre, sajnos nem áll módunkban segíteni, mert KATA vállalkozás nem számlázhat cégnek.

Az előfizetéssel egy Előfizetői Szerződés jön létre közted, és Kiss János E.V. (a továbbiakban Szolgáltató) között az alábbiak szerint:

Kiss János E.V. | Nyilvántartási szám: 42220684 | Adószám: 67003938-1-31 Székhely: 2900 Komárom Mártírok útja 25.

A létrejövő szerződés úgynevezett távollévők között kötött szerződés, amely közted és a tananyagot szolgáltató Szolgáltató között jön létre a vásárlás tényleges megtörténtének pillanatától a 30 napos előfizetési idő lejártáig. A vásárlás tényleges megtörténte azonos a sikeres bankkártyás fizetés időpontjával vagy az átutalás során beérkező előfizetési díj időpontjával. Az Előfizetői Szerződés határozott időre, 30 napra szól, és a 30 napos előfizetési idő végeztével automatikusan megszűnik. A szerződés elektronikus úton kötött szerződés, vagyis nem minősül írásbeli szerződésnek, a szerződést a Szolgáltató nem iktatja, a szerződés nyelve magyar.

A szolgáltatás lényeges tulajdonságai

A lazamatek.hu weboldalon videókból tudsz tanulni. Minden videó lépésről-lépésre levezetett feladatokat tartalmaz, illetve a feladatokhoz tartozó gyakorló feladatokat. A videókban hangos magyarázatok vannak.

A lazamatek.hu weboldalon évfolyamokra lehet előfizetni 30 napos időtartamra. Minden évfolyam témakörökből állandó, ezek a témakörök tartalmazzák az oktató videókat.  A videók száma változó témakörönként, attól függően, milyen nehézségű és terjedelmű az adott témakör. Amennyiben úgy érzed, önállóan, a segítségünk és útmutatásunk nélkül akarsz az oldalon tanulni, a videók címei alapján tudsz egyes feladattípusokat keresni.

Ha szeretnéd, hogy támogassunk a háttérből, akkor nem kell mást tenned, mint ezt jelezni felénk e-mailben. Mi attól függően, mit vesztek a suliban, van mire van szükséged, megmutatjuk, hogy az adott témakör mely videóit kell feldolgoznod. A videókban levő házi feladatok megoldását, visszaküldve nekünk, mi átnézzük, ha kell, javítjuk és instrukciót adunk, ha valahol elakadtál, vagy valamit nem értesz!

Az elállási jog

Internetes vásárlások esetén a fogyasztókat 14 napos indoklás nélküli elállási jog illeti meg. Ez az elállási jog azonban a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom esetén – vagyis éppen ebben az esetben, amiben most vagyunk – nem vonatkozik. Az előfizetés megkezdése során, amint elfogadtad az ÁSZF-et, tudomásul vetted, a teljesítés megkezdésével az indoklás nélküli elállási/felmondási jogodat elveszíted.

Garanciák és nemgaranciák

A www.lazamatek.hu weboldalt a saját felelősségedre használod. Az oldalon közzétett összes adat, információ, szoftver, oktatási anyag tartalmazhat hibákat. A weboldal használatával elfogadod, hogy a tartalmakat ezekkel a hibákkal együtt használod. Mi mindent megteszünk ezeknek a lehetséges hibáknak a javítására, de erre garanciát nem vállalunk. A Weboldalon található tartalmak után nem vállalunk olyan értelemben sem felelősséget, hogy ha ezeket megtanulod, akkor átmész a vizsgán, hiszen ez sok dologtól függhet – tőled és a tanártól is. Vagyis az oldal használatával tudomásul kell venned és el kell fogadnod, hogy amennyiben az adott oktatási intézményben sikertelen vizsgát teszel, úgy velünk Szolgáltatóval szemben semmilyen igényt nem érvényesítesz, a Szolgáltató felelősségét ezzel kapcsolatban kizárod.

Amiért garanciát vállalunk, hogy az általad előfizetett tartalmakat a 30 napos előfizetési időtartam alatt korlátlanul megtekintheted. Ha valamilyen problémád van, vagy segítségre van szükséged, vagyis lényegében bármikor a rendelkezésedre állunk, amikor csak szeretnéd.

A weboldalon található Tartalomért, annak bármely oktatási intézmény tananyagához való illeszkedéséért, szintén nem tudjuk vállalni a felelősséget.

Ha az iskolátokban a tanár máshogyan vagy mást tanít, akkor sajnos semmit nem tehetünk, mi úgy raktuk össze a tananyagokat, hogy az a lehető legjobb legyen. Ha ennek ellenére valamely oktatási intézményben ez így nem felel meg, az ebből eredő közvetlen vagy közvetett kárt, veszteséget, elmaradt hasznot nem térítjük meg.

Szükséges hardver és szoftver

A szolgáltatást széleskörűen személyi számítógépen/ Laptopon/ Notebookok, okostelefonon vagy tableten is igénybe veheted. Támogatott böngészők: Google Chrome, Firefox, Safari, Edge, de győződj meg róla, hogy a böngésző és az operációs rendszer legfrissebb változatát használod, és jó internetkapcsolattal rendelkezel (legalább 500 Kb/s sebességű internetkapcsolat)

Egyes vírusirtók, számítógépvédelmi szoftverek és VPN megoldások részben vagy teljesen blokkolhatják a szolgáltatást. Mielőtt előfizetsz, mindenképpen érdemes egy ingyenesen megtekinthető videót kipróbálni, hogy ez a probléma fennáll- e. Mivel a vírusírtók, VPN-ek a Te speciális személyes beállításaid, nekünk nincsen lehetőségünk arra, hogy távolról azokat megváltoztassuk, vagy a beállítások módosításában segítsünk. A Weboldal használata során Te vagy felelős a saját hardver és szoftver eszközeid megfelelő állapotáért és azért, hogy ezek alkalmasak legyenek az internet és a Weboldal használatára, illetve a tartalmak internetről történő fel- és letöltésére. Minden ésszerű lépést megteszünk, hogy a Weboldal a lehető legtöbb eszközről és a lehető legtöbb böngészőből kényelmesen használható legyen.

Ügyfélszolgálat

Ha bármilyen kérdésed, technikai problémád merülne föl a tananyagok használata közben, mi gyorsan és udvariasan segíteni fogunk a probléma megoldásában. Itt természetesen nem matekfeladatok megoldására gondolunk, hanem a rendszer használata közben felmerülő különböző problémákra.

Tárhelyszolgáltató (technikai üzemeltető)

A www.lazamatek.hu weboldal tárhelyszolgáltatója a ELIN.hu Kft.,| Adószám: 14315754-2-08 | Székhely: 9024. Győr Déry T, út 11.

Az előfizetés lépései

Hogyha kiválasztottad az évfolyamot, amire szeretnél előfizetni, akkor bejelentkezett állapotban a „Megrendelő lap” gombra kattintva tudod megrendelni. Ezután jutsz el a fizetési lehetőségekhez, ahol tájékoztatunk arról, hogy pontosan mennyibe kerül az előfizetés, hogyan fizethetsz.

A számla kiállítása során a regisztrációban megadott adataidat használjuk, ezért a valóságnak megfelelő adatokat kell megadnod. Hogyha nem valódi adatokat adsz meg, azzal törvénysértést követsz el.

A Weboldalon elérhető tananyagokat személyes használatra hoztuk létre. Ebből az is következik, hogy csak magánszemélyeknek van lehetősége előfizetni rájuk.

A megfizetett díj nem tartalmazza a megtekintési jogon kívüli egyéb felhasználási jogokat, így például a másolás, sokszorosítás, újra előállítás, idegen nyelvre történő fordítás, harmadik fél számára történő továbbítás, nyilvános helyen történő bemutatás, harmadik fél számára az oktatóanyagok segítségével nyújtott oktatási tevékenység jogát. De erről az ÁSZF szerzői jogokról szóló részében bővebben szólunk majd.

 

SZERZŐI JOGOK

A weboldalon található tartalmak mind szerzői jogi védelem alatt állnak. A szerzői jog jogosultja az Szolgáltató.

A lazamatek.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy segítsünk Neked a tanulásban. Úgy gondoljuk, hogy cserébe magas minőségű szolgáltatást nyújtunk. Szeretnénk továbbra is segíteni Neked a felkészülés során, és Te is segíts nekünk, hogy ne kerülhessenek fel különböző letöltő oldalakra és egyéb fájlmegosztó oldalakra a lazamatek.hu oktatóanyagai. Amellett, ugyanis, hogy ez bűncselekmény, rendkívül méltánytalan is velünk szemben.

A weboldal minden tartalma, így a grafika, design, a tartalom, az oktatási anyagok és bármilyen egyéb tartalom (továbbiakban Tartalom) mind szerzői jogi védelem alatt állnak.

A weboldal teljes egésze és a weboldalon található oktatási tartalmak szerzői jogi jogosultja, és a felhasználási szerződésben megjelölt szolgáltató: Kiss János (Szolgáltató). A Weboldalon található tartalmak részének, vagy egészének másolása, azoknak akár analóg, akár digitális úton történő tárolása, rögzítése, újra előállítása, letöltése, szerkesztése vagy bármilyen más módon történő felhasználása minden esetben csak az adott tartalom tekintetében jogosult Szolgáltató előzetes, írásos engedélyével történhet. A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő felhasználása kizárólag a Szolgáltatók előzetes, írásbeli engedélyével lehetséges.

Ha ezen előírásokat, mint felhasználó nem tartod be, akkor amellett, hogy nem vagy többé jogosult a weboldal használatára, az ezek megszegéséből eredő minden kárért kizárólagos felelősséggel tartozol, így különösen, de nem kizárólagosan törölhetjük a felhasználói fiókodat, illetve a polgári jog általános szabályai szerint sérelemdíjat is követelhetünk, valamint minden egyéb intézkedést megtehetünk a szerzői jogok védelmében. A Weboldalon található tananyagokat – a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok előzetes, írásos engedélye nélkül – harmadik fél számára nem teheted közzé, nem továbbíthatod, nem hozhatod nyilvánosságra és nem használhatod oktatási célra, valamint nem értékesítheted.

A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő megosztása, nyilvánosság felé közvetítése, jogtalan használata, fájlmegosztó oldalakra való feltöltése vagy bármilyen más módon történő megosztása tilos.

A szerzői jogi törvény értelmében a jogosultak (jelen esetben a Szolgáltató) követelhetik a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását; követelhetik a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől. Ezen kívül azt is követelhetik, hogy a jogsértő szolgáltasson adatot a jogsértéssel érintett dolgok vagy szolgáltatások előállításában, forgalmazásában, illetve teljesítésében résztvevőkről, a jogsértő felhasználásra kialakított üzleti kapcsolatokról. Követelhetik a jogsértéssel elért gazdagodás visszatérítését; követelhetik a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását, továbbá a kizárólag vagy elsősorban a jogsértéshez használt eszközök és anyagok, valamint a jogsértéssel előállott dolgok lefoglalását, meghatározott személynek történő átadását, kereskedelmi forgalomból való visszahívását, onnan való végleges kivonását, illetve megsemmisítését. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítést is követelhet. A törvényben szabályozott személyhez fűződő joga megsértése esetén a szerző a polgári jog általános szabályai szerint sérelemdíjat is követelhet. Jogtalan felhasználás esetén a jogsértő kötbér megfizetésére köteles. A Szolgáltató a kötbért meghaladó kárát is érvényesítheti (beleértve az elmaradt jogdíjkövetelését) Az előzőeken túlmenően a Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy jogaik és gazdasági érdekeik védelme érdekében a weboldalon található minden tartalom bármely formában megvalósuló, és a Szolgáltató előzetes, írásbeli engedélye nélkül történő felhasználása esetén is jogdíjat állapítson meg és követeljen a jogsértővel szemben. Jogsértő a jogsértő magatartás tanúsításával – vagyis a weboldalon található tartalmak engedély nélküli felhasználásával – magára nézve kötelezően alkalmazandó módon elfogadja ezen jogdíj megfizetését.

 

FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA TILTOTT TEVÉKENYSÉGEK

Ha regisztráltál a lazamatek.hu weboldalon, akkor felhasználóként elfogadod, hogy többek között, de nem kizárólagosan az alábbi tevékenységek tilosak számodra az oldal használata során. Az oldalon, bármilyen jogellenes magatartás tilos!

1) Tilos a weboldal kereskedelmi vagy oktatási célra történő felhasználása. Az oldal és a kapcsolódó szolgáltatások kizárólagos célja a személyes használat. Bármilyen ettől eltérő felhasználáshoz az üzemeltető írásos engedélye szükséges.

2) Tilos bármilyen módon használatba (így például bérbe vagy kölcsönbe adni) a Felhasználó által létrehozott Fiókot.

3) Tilos eltávolítani, megkerülni, vagy más módon zavarni az oldal biztonságával kapcsolatos funkciókat, valamint tilos megzavarni, megkerülni azokat a funkciókat, amelyek megakadályozzák vagy korlátozzák az oldal jogosulatlan vagy nem szabályos használatát.

4) Tilos visszafejteni, feltörni, vagy más módon támadást intézni a weboldal és az oldal forráskódja ellen.

5) Tilos a weboldalon található oktatási anyagok elektronikus úton történő vagy egyéb módon történő másolása vagy tárolása még akkor is, ha ez saját tanulási célok miatt történik.

6) Tilos a weboldalon található bármilyen oktatási vagy egyéb tartalom feltöltése harmadik fél által elérhető tárhelyekre, felhő alapú szolgáltatásokba, email-fiókokba, vagy egyéb közösségi tartalommegosztó oldalakra.

7) Tilos szándékosan zavarni, akadályozni, veszélyeztetni a weboldal működését

8) Tilos a károkozás akár szándékos, akár gondatlan formában.

 

FELHASZNÁLÓ NYILATKOZATAI, ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

Mint Felhasználó vállalnod kell, hogy az itt felsorolt valamennyi pontban foglaltakat magadra nézve kötelezőnek fogadod el. Ha bármelyik ponttal kapcsolatban van bármi olyan, amit nem tudsz elfogadni vagy betartani, úgy nem vagy jogosult a weboldal használatára és felszólítunk, hogy fejezd is be az oldal használatát. Amennyiben egyet tudsz érteni az itt felsoroltakkal, elfogadod és betartod azokat, akkor köszöntünk a lazamatek.hu oldal diákjai között, immár tagja vagy a közösségünknek.

 

SZOLGÁLTATÓ NYILATKOZATAI, ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

A Weboldalon található tartalmak nem minősülnek hivatalos oktatási kiadványoknak. Így aztán nem garantáljuk az oktatóanyagok hibamentességét, és nem garantáljuk, hogy aktuális tanulmányaidnak teljes mértékben megfelelően mindent és olyan formában találsz meg a weboldalon, amiket és ahogyan azt az oktatási intézményben tanították. Mindezekért nem tudunk felelősséget vállalni, az ebből eredő kárt vagy veszteséget nem térítjük meg. Mint Felhasználó ezt a weboldal használata során kifejezetten tudomásul kell venned. Ellenkező esetben kérjük, ne regisztrálj, és ne használd a weboldalt.

A weboldalhoz való hozzáférésedet indoklási kötelezettség nélkül, bármely esetben megtagadhatjuk, ha bármely olyan veszélyt észlelünk, amely hátráltathatja, veszélyeztetheti a Weboldal üzemelését, vagy az bármely okból kifolyólag jogszabálysértő lehet.

Egyik fél sem felelős a másik fél felé bármely késedelem, vagy mulasztás esetén, amennyiben az olyan ok, feltétel vagy elháríthatatlan esemény miatt következik be, mely a Felek akaratától, cselekedeteitől és személyétől független, amennyiben e körülmények a Szerződés megkötését követően keletkeznek és amennyiben erről a lehető legrövidebb időn belül értesíti a másik felet. Szolgáltató nem vállal felelősséget a Weboldal folyamatos, hibamentes működéséért, vagy vírusoktól és egyéb kártevőktől való mentességéért. Szolgáltatót nem terheli felelősség a Felhasználó által a Weboldal használata során, az interneten továbbított adatok esetleges elvesztéséért vagy harmadik fél számár történő jogosulatlan hozzáférésért.